O nas

TRADICIJA

Star oče, Rajmund Selišnik je l.1933 kot mizarski mojster v Lučah odprl mizarsko delavnico. Bil je uspešen podjetnik in tudi zaradi tega v drugi svetovni vojni izgubil življenje, po vojni pa so nacionalizirali še delavnico. Njegovo delo je l.1956 nadaljeval njegov sin, moj oče, Alojz Selišnik. Spoznal je, da je mizarsko delavnico potrebno usmeriti v eno produktno družino in se zanjo  specializirati. Najprej je izdeloval stavbno pohištvo, nato lesene rolete, potem pa dolga leta harmonika vrata. L. 1990 se je upokojil in delo sem prevzel Alojz Selišnik ml., uni. dipl. ing. lesarstva. Tudi sam sem težil k specializaciji in delavnico opremljal predvsem za izdelavo notranjih vrat. Sedaj že 28 let izdelujemo  izključno masivna notranja vrata, pretežno za nemški in avstrijski trg, nekaj pa jih prodamo tudi doma. Vedno smo delo opravljali z veseljem in ponosom na preživetje firme v treh političnih sistemih (kraljevine Jugoslavije, SFRJ Jugoslavije in republike Slovenije). Pri tem smo ugotavljali, da na dolgi rok šteje le znanje, delo in poštenost, vse ostalo v poslu je minljivo.

Dela začenja prevzemati že četrta generacija, saj sta v firmi zaposlena že sinova Matija, ing. les. in Blaž, mag. str.. Specializacija se nadaljuje v smeri proizvodnje funkcijskih notranjih vrat iz ekoloških materialov in sodobnega dizajna po načelih krožnega gospodarstva in razvoj novih produktov, ki jih bo prineslo novo znanje in sveže ideje. Podjetje Melu sestavljata dva obrata –Žagarstvo Melu Prima – v Bočni, kjer iz hlodovine pripravimo polizdelke in glavni obrat – Proizvodnja notranjih masivnih vrat – v Lučah. Trenutno je v mizarstvu Melu zaposlenih 32 delavcev, od tega 25 strokovnih delavcev, specializiranih za proizvodnjo notranjih vrat. Fleksibilna, robotizirana proizvodnja in dolgoletne izkušnje nam omogočajo izvedbo notranjih vrat poljubnih dimenzij in izvedb po želji stranke.

USMERITEV

Vse kar je naravno, je dobro in pristno. In to je potrebno vnesti v vsak dom. Košček narave, ki v stanovanju ustvari domačnost in toplino. Skrb za kakovost se prične že v fazi rasti, saj se lahko le iz zdravega drevesa proizvede zares kakovosten končni izdelek. V aspektu krožnega gospodarstva so notranja vrata Melu izdelana iz lesa lokalnih gozdov, tako je vnos ogljičnih emisij minimalen. Z implementacijo trajnostnega razvoja in celovito proizvodnjo od hloda do končnega produkta skrbimo za učinkovito predelavo vsega lesa, vključno z izrabo manjvrednega lesa in ostankov, katere porabimo za proizvodnjo polizdelkov in  toplotne energije ter tako  skrbimo za ničelni odpad, lesu pa ustvarimo visoko dodano vrednost.

Soustvarjanje zdravega bivalnega okolja in uporaba naravnih  materialov sta temelja, ki usmerjata tok razvoja našega podjetja.

Strankam želimo ponuditi zares najbolj kakovostne izdelke, izdelane iz sledljivih virov, zato smo za naše izdelke pridobili certifikate PEFC in FSC.
Ohranimo lepoto narave tudi za naslednjo generacijo, zato jo spoštujmo in z njo ravnajmo skrbno.

Certifikat Kakovosti

Rajmund Selišnik

Alojz Selišnik Sr.

Alojz Selišnik Jr.

Matija Selišnik

Blaž Selišnik

140

modelov vrat

87500

prodanih vrat

10900

zadovoljnih strank